Friday, January 18, 2013

ကင္ဆာေရာဂါအတြက္ ဒူးရင္းၾသဇာ


အခုတစ္ေလာ ကင္ဆာဆုိတာနဲ႔ လူေတြကလန္႔ေနၾကပါပီ။ ခီမိုသြင္းရတာနဲ႔ မိသားစု၀င္ေတြ စိတ္ပင္ပန္းၾကတာနဲ႔ ရုတ္ တရက္ေသဆံုးသြားတာ နဲ႔ ဒါေၾကာင့္

အရင္ကေတာ့ ပန္းခါး ဆိုတာအရမ္းကုိ နာမည္ၾကီးတယ္။ ပန္းပင္ အေျခာက္ေလးေတြကို ေရေႏြးၾကမ္းလိုလုပ္ေသာက္ ရတာပါ၊ အရမ္းကိုခါးေတာ့ စမ္းေသာက္ၾကည့္ပီးတြန္႔သြားတာနဲ႔ မေသာက္ျဖစ္ေတာ့ပါဘူး။ ခီမိုသြင္းထားတဲ့ လူနာေတြဆို ခံတြင္းထဲဘာထည့္ထည့္အရသာမရွိေတာ့ဘူး။ အရမ္းလဲသနားဖို႔ေကာင္းပါတယ္။
ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေန သူမ်ားအတြက္သတင္းေကာင္းပါ။ အရသာလဲမဆိုးတဲ့ ဘဘာ၀အသီးပင္ရဲ႕ အရြက္ကုိျပဳတ္ ေသာက္ရံုတင္နဲ႔ ကင္ဆာ ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္းသက္ သာေစတာ က်မမ်က္စိေရွ႔မွာတင္ ၄ ေယာက္ေလာက္ေတြ႕ခဲ့လို႔ ရဲရဲၾကီးမွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။
ေဆးပညာအေၾကာင္းအစံုလင္နားမလည္ေပမယ့္ ခီမိုသြင္းတာ ကင္ဆာ cell အေကာင္းေရာအဆိုးပါသတ္ပစ္ တာျဖစ္ပီး ဒီဒူးရင္းၾသဇာအရြက္ျပဳတ္ရည္ရဲ႕ အာနိသင္ကေတာ့ ကင္ဆာ ဆဲလ္ ခ်ည္းသတ္သတ္ကိုသာ သတ္ပစ္ တယ္လို႔ ရွင္းျပပါတယ္။
က်မညီမေလးေက်ာင္းက ပေရာ္ဖက္ဆာကေတာ့ လူတိုင္းေတာ့ ေပ်ာက္ႏိုင္မွာမဟုတ္ဘူး၊ တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္ ကင္ဆာျဖစ္ပံုအမ်ိဳးစားျခင္းမတူသလို ခႏၱာကိုယ္က တုံ႕ျပန္ပံုျခင္းလဲမတူႏိုင္ပါဘူးလို႔ ဆိုပါတယ္။ ဒါေပမယ့္က်မ အၾကံ ေပးျခင္တာကေတာ့ အနည္းနဲ႔အမ်ား ေပ်ာက္သြားသည္ျဖစ္ေစ သက္သာသြားသည္ျဖစ္ေစ အႏၱရယ္မရွိတာမို႔ စမ္း ေသာက္ၾကည့္ၾကဖို႔တိုက္တြန္းပါရေစ။ ကိုယ္နဲ႔သိတဲ့ မိတ္ေဆြ၊ သူငယ္ခ်င္း ေဆြမ်ိဳးသားျခင္း မ်ားမွာလဲ ကင္ဆာေရာ ဂါရွိ တဲ့သူမ်ားရွိရင္ ထပ္ဆင့္ေ၀ဌေပးၾကပါ။
Posted by မင္းမင္းေဇာ္
Facbook ၿမန္မာ့ေဆးၿမီးတို Group မွ မာံသူ ရိႏၵ ေရးသားထားေသာ ေဆးနည္းကို ၿပန္လည္ မွ်ေဝ လိုက္ပါတယ္။Source: http://myanmarinsingapore.com/profiles/blogs/2316969:BlogPost:323140

No comments:

Post a Comment