ၿဗိတိသွ်လူမ်ဳိးတို႔၏ လက္ဖက္ရည္ေသာက္သည့္ အက်င့္သည္ ဆီးခ်ဳိေရာဂါ အမ်ဳိးအစား (၂) ကို ေလွ်ာ့ပါးေစေသာ္လည္း တစ္ရက္လွ်င္ အနည္းဆံုး လက္ဖက္ရည္ ေလးခြက္ႏွင့္အထက္ ေသာက္မွသာ အက်ဳိးသက္ေရာက္မည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ဂ်ာမနီႏိုင္ငံ ဒူဆဲလ္ေဒါမ္ တကၠသိုလ္မွ သုေတသီအဖြဲ႕၏ တင္ျပခ်က္အရ သိရသည္။
ၿဗိတိသွ်လူမ်ဳိးတို႔၏ ဓေလ့အရ တစ္ရက္
လက္ဖက္ရည္ ေလးခြက္ေသာက္လွ်င္ ထိုေရာဂါမ်ဳိးျဖစ္ႏိုင္ရန္ ရာခိုင္ႏႈန္း ၂၀ ေလ်ာ့ပါးေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္ ဟုဆိုသည္။ ဥေရာပလူမ်ဳိးမ်ား၏ ဓေလ့အရ လက္ဖက္ရည္ ေသာက္သံုးမႈတြင္ စပိန္ႏိုင္ငံသည္ ပ်မ္းမွ်အရ တစ္ခြက္မွ်မေသာက္ဘဲ အဂၤလန္တြင္ ေလးခြက္ေသာက္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္ ဟုဆိုသည္။
ဆီးခ်ဳိ အမ်ဳိးအစား အမွတ္ (၂) ျဖစ္ရန္ ကိုယ္ခႏၶာဝၿဖိဳးမႈသည္ အေၾကာင္းရင္း တစ္ခုျဖစ္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ လက္ဖက္ရည္တြင္ ပိုလီဖီေနာ ပါဝင္ေနမႈေၾကာင့္ ဘီတာဆဲလ္မ်ားႏွင့္ ဖရီးေရဒီကဲလ္မ်ားကို ကာကြယ္ေပးရာေရာက္ေၾကာင္း သိရသည္။ ဥေရာပ ရွစ္ႏိုင္ငံမွ ဆီးခ်ဳိ အမွတ္ (၂) အမ်ဳိးအစားရွိေသာ လူ ၁၂၄၀၃ ဦးအား ၂၆ ဌာနခြဲ၍ သုေတသန ျပဳထားေၾကာင္းလည္း သိရသည္။
Internet/NWE/AMW
By Yangon Times Journal
No comments:
Post a Comment